sâmbătă, 16 mai 2009

Numb3rs


O mica schimbare in structura post-urilor: avand in vedere ca site-uri precum tvrage.com imdb.com sau tv.com prezinta detalii tehnice ale serialelor in cauza, consider ca nu este necesar sa le postez si eu, ci doar voi redirectiona pe acele site-uri. Opinia personala si review-ul vor continua sa existe la fiecare serial.



Opinie

O perspectiva interesanta asupra unui subiect intors pe toate fetele de seriale precum CSI, Shield, NYPD Blue si multe altele. Ineditul abordarii, utilizarea matematicilor avansate in calcularea actiunilor infractorilor, pune toata aceasta urmarire specifica serialelor politiste intr-un plan secundar. In ton cu majoritatea serialelor de televiziune incepute la sfarsitul anilor '90 si inceputul secolului 21, accentul se muta vizibil de pe actiunea serialului pe complexitatea personajelor si reactiile lor in situatii de criza, cat mai realiste. Relatia dintre cei doi frati, Don si Charlie, se apropie foarte mult de una reala, cu fericire si suparare in egala masura, complexe de inferioritate si tensiuni ascunse. In plus, numarul mare de episoade "iesite din sablon", care au implicatii mai profunde decat cazul criminalului in cauza, creeaza o retea de relatii ascunse intre toate personajele asupra carora producatorii nu ezita sa speculeze de cate ori au ocazia. De multe ori, intriga cea mai interesanta apare ca rezultat al unor interactiuni anterioare intre personaje, lucru complet firesc, dar trecut cu vederea de multe alte seriale. Astfel, Numb3rs castiga lupta la categoria realism si naturalete, dar si la capitolul personaje, fiind mai degraba asemanator cu o carte decat cu un serial cu episoade individualizate. Insa problema de a trata un subiect atat de comun fata de care nu poti devia destul de mult ii reduce intr-o mica masura atractia pentru publicul satul de atatea seriale politiste. 
Nota finala: 10/10 daca nu ati vazut alt serial politist, 9/10 daca ati vazut unul, iar in caz ca ati vazut peste 2 seriale diferite pe tema aceasta, ma indoiesc ca veti avea rabdarea sa il urmariti.



Intro-ul primului sezon poate fi urmarit aici:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu